Waar is een padelracket van gemaakt?

  Veel nieuwe padelspelers zijn verbaasd wanneer ze voor het eerst een padelracket zien. Bij het denken aan een racket neig je al snel te denken aan de snaren van een tennis-, squash- of badmintonracket.

  Een padelracket heeft, in tegenstelling tot andere type rackets, geen snaren en is meestal gemaakt van koolstofvezel of glasvezel. De prijs van het racket bepaald in grote mate van welk materiaal deze gemaakt is. 

  Uit welke onderdelen bestaat een padelracket?

  Padelracket-materialen

  De bovenstaande afbeelding geeft weer waar een typisch padelracket van gemaakt is. Een racket kan van verschillende materialen gemaakt zijn:

  • Glasvezel: dit materiaal wordt vaak gebruikt voor de goedkopere rackets
  • Koolstofvezel: wordt gebruikt in de meer gemiddelde tot geavanceerde rackets.

  Waar is een racket voor beginners van gemaakt?

  De meeste padelrackets voor beginners bestaan uit goedkopere materialen. Simpelweg omdat een eerste racket betaalbaar zou moeten zijn en je als beginner nog niet het meest geavanceerde racket nodig hebt.

  Een beginnersracket bestaat vaak uit de volgende materialen:

  • De toplaag: glasvezel
  • Het frame: glasvezel
  • De kern: EVA-rubber

  Het frame en de toplaag zijn vaak gemaakt van glasvezel. Hierdoor heeft het racket een glad oppervlak. Het doel van deze rackets is om de speler zoveel mogelijk controle over de slag te geven.

  Waar is een geavanceerd padelracket van gemaakt?

  Geavanceerde padelrackets variëren veel meer. Dit komt omdat de grote merken verschillende technologieën en materialen gebruiken om de prestaties van professionele spelers te maximaliseren.

  Een geavanceerd padelracket bestaat vaak uit de volgende materialen:

  • De toplaag: koolstofvezel
  • Het frame: koolstof
  • De kern: rubber

  Het frame is meestal gemaakt van koolstofvezel, om de meeste kracht en duurzaamheid toe te voegen.

  De toplaag is anders. Deze is vaak gemaakt van koolstof, maar kan verschillende technologieën hebben toegevoegd om de spin te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een ruw oppervlak om meer grip en spin op de bal te krijgen. Onthoud dat elk racket enigszins zal variëren, omdat de merken altijd nieuwe technologieën willen vinden om rackets te verbeteren.