Head Padel Pro S ballen review: de officiële World Padel Tour ballen

  De geur die vrijkomt wanneer je een vers blik padelballen opentrekt; welke padelfan wordt er niet gelukkig van? De Head Padel Pro S ballen zijn de officiële padelballen die gebruikt worden bij de World Padel Tour (WPT).

  Om deze reden voldoen deze ballen aan de hoogste standaarden. Maar wat zijn deze standaarden? En merk je als amateurspeler het verschil ten opzichte van goedkopere padelballen?

  We namen de Head Padel Pro S ballen mee naar de baan voor de ultieme test. Dit zijn onze bevindingen.

  De afmetingen

  Head-Padel-Pro-S-ballen-afmetingen

  Met een diameter van 6,5 centimeter vallen de Head Pro S ballen keurig in de middenmoot. Een standaard formaat padelbal heeft namelijk een diameter tussen de 6,35 en 6,77 cm. 

  Het gewicht

  De Head Padel Pro S ballen wegen 59 gram per stuk. Gemiddeld weegt een padelbal tussen de 56 en 59,5 gram (nieuw). De Pro S ballen zijn hiermee dus aan de ‘zware’ kant.

  Head-Padel-Pro-S-gewicht

  Ter vergelijk: de (goedkopere) Kuikma Padel 570 ballen wegen 57 gram.

  Zodra je een paar keer met de ballen gespeeld hebt, zullen deze gewicht verliezen vanwege het drukverlies.

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]

  De duurzaamheid

  Gemiddeld verliezen nieuwe padelballen 25% van hun druk na de eerste keer spelen. Er is geen gouden regel hoe vaak je padelballen moet vervangen.

  Professionele spelers wordt echter aangeraden om padelballen elke twee tot drie weken (of na vier tot vijf wedstrijden) te vervangen.

  Hoewel het lastig is om de druk van een bal te meten (anders dan simpelweg in de bal te knijpen) hebben we daadwerkelijk het idee dat het drukbehoud van de Pro S ballen beter is dan bij goedkopere padelballen.

  Tip: met een vernuftige uitvinding als de Pascal Box bescherm je de luchtdruk van je padelballen, doordat deze hermetisch worden afgesloten en onder druk staan. Zo kun je het drukverlies door omgevingsfactoren verminderen, waardoor de ballen langer meegaan.

  padelbal drukregelaar

  >> Bekijk de Pascal Box hier op Amazon.

  Het verschil met goedkopere padelballen

  Head-Padel-Pro-S-vs-Kuikma-Padel-570

  Wat maken deze padelballen beter dan andere padelballen? En waarom heeft de IFP (International Padel Federation) deze ballen aangewezen als de officiële WPT-ballen?

  Volgens HEAD zijn deze ballen perfect afgestemd op de wensen van de professionele WPT-spelers. Zo zou de bal ontworpen zijn voor optimale snelheid. Niet onbelangrijk, als je er een goede smash wilt uitpersen of met minimale kracht een volley wilt spelen.

  De professionals willen natuurlijk alleen met het beste materiaal spelen. Maar ook als amateurspeler kun je het verschil merken met een goedkopere bal. En dit verschil zit hem voornamelijk in de druk en het behoud van de druk.

  De druk van de bal bepaalt grotendeels de impact op je racket (en daarmee de output van je slagen). Een juiste druk zorgt er ook voor dat de bal goed stuitert.

  Bij onze test – waarbij we de Head Padel Pro S ballen hebben vergeleken met goedkopere ballen – merkten we duidelijk het verschil bij het slaan en stuiteren van de bal. Om deze reden staan deze ballen ook in onze top-3 van de beste padelballen.

  Conclusie: kopen of niet?

  Volgens HEAD zijn deze ballen de perfecte keuze voor spelers die op zoek zijn naar een snelle en levendige bal. Hier sluiten we ons bij aan. Goede kwaliteit, voor een eerlijke prijs, en dus een aanrader voor de enthousiaste padelspeler.

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]