Bullpadel K2 Power 21 review: een all-round padel racket

  In je zoektocht naar een nieuw padel racket kom je niet om Bullpadel heen. De in 2021 uitgebrachte Bullpadel K2 Power 21 is ook in 2023 nog een geliefd racket. Onder een brede groep padelspelers welteverstaan.

  Dit racket maakt zich door zijn toegankelijke prijskaartje en hoogwaardige afwerking voor velen een interessante keuze.

  De honderden positieve reviews op het internet brachten maar één vraag naar boven: is de Bullpadel K2 Power 21 ook in 2023 nog een goede keuze? We nemen je mee in onze review.

  De Bullpadel K2 Power 21 in 15 seconden

  Voor wie is dit racket geschikt?

  De Bullpadel K2 Power 21 is gemaakt voor beginnende tot gevorderde spelers met een aanvallende speelstijl.

  Het racket heeft een diamantvorm, wat het beste in het straatje past van de aanvallende speler. Met een hoge balans kan dit racket een hoop power genereren, bijvoorbeeld voor harde smashes.

  De kern bestaat uit fiberglass (glasvezel), wat zorgt voor een goede elasticiteit. Wil je 100% op kracht spelen? Dan is een racket met een kern van carbon (koolstofvezel) aan te raden.

  Een onmiskenbare diamantvorm

  [metaslider id=”557″]
  Padel rackets komen in verschillende vormen. Zo kennen we de ronde-, diamant-, en druppelvormige rackets. Elke vorm heeft zijn eigen kenmerken.

  De Bullpadel K2 Power creëert door de diamantvorm maximale power en goede efficiëntie bij zijn slagen. De sweet spot zit hoog in het racket. Hierdoor is het relatief makkelijker om een bal hard te slaan. 

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]

  Een hoge balans

  De balans geeft het punt aan waarop het meeste gewicht van het racket zich concentreert langs de verticale as. Bij de Bullpadel K2 Power zit het meeste gewicht hoog in het racket, oftewel een hoge balans.

  Een racket met een hoge balans wordt ook wel een ‘groothoofd’ genoemd, omdat het gewicht dichter bij de kop van het racket zit. 

  Met een hoge balans kun je een hoop kracht genereren in al je padel slagen. Maar let op: heb je zwakke polsen, dan kan een hoge balans tricky zijn.

  Het gewicht van het racket ligt verder weg van het handvat, waardoor de hefboomwerking hoger is. Simpel gezegd dien je meer moeite te doen om het racket goed en stabiel vast te houden, waardoor je de pols meer belast.

  Kern van Soft Eva schuim

  [metaslider id=”554″]

  Het schuim van het racket bestaat uit Soft Eva schuim. Dit is het meest gebruikte materiaal in padel rackets. 

  Bij het spelen met de K2 Power merk je de zachte balimpact. Krijg je een harde bal gespeeld, dan voel je de trillingen niet doordreunen in je arm. Dit is grotendeels te danken aan het Soft Eva schuim.

  Dit klinkt misschien wat ‘soft’, maar vergis je niet. Dit materiaal laat ook zeker krachtige slagen toe vanuit jouw kant. Bullpadel heeft met de kern van dit racket gezocht naar een goede balans tussen kracht en baloutput

  Gladde toplaag

  [metaslider id=”565″]

  Voor de toplaag heeft Bullpadel gebruik gemaakt van een PolyGlass vezel. Deze gesmolten glasvezel brengt flexibiliteit en comfort die essentieel zijn voor stevige slagen.

  De toplaag is volledig glad en bevat geen profiel. Dit betekent dat je wat meer moeite kan hebben om goede spin mee te geven aan de bal. Hoe meer structuur het racket heeft, hoe makkelijker het is om grip op de bal te pakken en hier effect aan te geven. 

  Een simpele polsband

  Het polsbandje van de Bullpadel K2 Power is ietwat simpel. Nu vraag je je misschien af: maakt dat uit? Niet voor iedereen. Maar, speel je vaker padel, dan kan een dun bandje soms wat irriteren aan de pols.

  Verder heeft de polsband alles wat je van een polsband mag verwachten. Het bandje is groot genoeg voor smalle en brede polsen en is aan te trekken zodat deze goed vastzit.

  Weegt 360-370 gram

  Een gemiddeld padel racket weegt tussen de 340 en 380 gram. De Bullpadel K2 Power valt in de middenmoot met een gewicht van 360-370 gram. Dit maakt het racket toegankelijk voor de meeste spelers en is wendbaar en snel.

  Hoewel het racket niet zwaar is, kan dit wel zo aanvoelen. Dit heeft alles te maken met de hoge balans. 

  Je kunt dit vergelijken met een hamer. Een hamer heeft al het gewicht in de kop zitten. Houd je deze aan de onderkant vast, dan voelt dit zwaarder aan (en belast het de pols meer) dan wanneer je deze aan de kop vasthoudt. Dit principe geldt ook voor de K2 Power.

  Schrik niet; het racket zal voor de meesten niet te zwaar zijn om fijn mee te spelen.

  Lees meer over het gewicht van een padel racket.

  Bullpadel K2 Power 21 vs. K2 Power 22

  Dit jaar is er een nieuwe versie verschenen van de Bullpadel K2 Power: de Bullpadel K2 Power 22. Wat zijn de verschillen tussen deze twee rackets?

  Bullpadel-k2-power-21-vs-22

  In de basis zijn deze twee rackets hetzelfde. De nieuwigheid van de Bullpadel K2 Power 2022 bevindt zich aan de zijkant van het frame. 

  Bullpadel heeft hiervoor de nieuwe “STReinforce” techniek geïntroduceerd. Deze techniek is gebaseerd op het creëren van kleine kanalen die het racket resistenter maken en het totale gewicht van het racket verminderen. Als gevolg hiervan de K2 Power 2022 aan handling en controle.

  Technische specificaties

  Bullpadel K2 Power 21Specs
  NiveauBeginner / Gevorderd
  VormDiamant
  HardheidZacht
  BalansHoog
  Type schuimSoft Eva
  Gewicht360-370g
  LeeftijdVolwassenen
  ToplaagPolyGlass Glasvezel
  PolsbandJa

  Het eindoordeel

  Is de Bullpadel K2 Power 21 ook in 2023 nog een goede keuze? Het korte antwoord is: ja. Zowel voor beginners als gevorderden is dit racket een fijne speelpartner. Met een gemiddelde prijs van 60-70 euro is het racket ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee.

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]