Dunlop Pro Padel ballen review: duurzame padelballen met een goede stuit

  Dunlop voelt als merk voor de meeste tennis- en padelfans zeer vertrouwd aan. Je zou haast met gesloten ogen een blik ballen afrekenen. Voeg daar het label ‘toernooikwaliteit’ aan toe en je hebt in de Dunlop Pro Padel ballen dé ideale spelpartner gevonden.

  De Pro Padel ballen voldoen aan de hoogste standaarden en worden op verschillende officiële toernooien gebruikt. Voor welk niveau zijn deze ballen geschikt en voldoen ze aan de hoge verwachtingen? We nemen je mee in onze beoordeling.

  Voor welk type speler zijn deze padelballen geschikt?

  [metaslider id=”1236″]

  De Dunlop Pro Padel ballen kunnen door elk type speler gebruikt worden. Van beginner tot professional. De ballen staan bekend om hun duurzaamheid. Dit wil zeggen dat je er relatief veel wedstrijden mee kunt spelen, voordat ze volledig hun druk verliezen.

  De afmetingen

  De gemiddelde padelbal heeft een diameter tussen de 6,35 en 6,77 cm. Met een diameter van 6,5 centimeter vallen de Pro Padel ballen in de middenmoot. 

  Het gewicht

  Dunlop-Padel-Pro-bal-gewicht

  De Dunlop Pro Padel ballen tikten op onze weegschaal 58,5 gram per stuk aan. Het gemiddelde gewicht van een padelbal ligt tussen de 56 en 59,5 gram (nieuw).

  De Pro Padel ballen zijn hiermee qua gewicht vergelijkbaar met andere professionele ballen, zoals de Head Padel Pro S.

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]

  De duurzaamheid

  Volgens Dunlop zijn dit een van de meest duurzame padelballen die er zijn. Na drie wedstrijden met de Padel Pro ballen gespeeld te hebben moeten we zeggen dat we positief verrast zijn over het drukbehoud.

  Gemiddeld verliezen nieuwe padelballen 25% van hun druk (en daarmee gewicht) na de eerste keer spelen. 

  Tip: met een drukregelaar bescherm je de luchtdruk van je padelballen wanneer je deze opbergt. Zo kun je het drukverlies door omgevingsfactoren verminderen, waardoor de ballen langer meegaan.

  Bij verschillende sportwinkels, zoals Decathlon, kun je een drukregelaar bestellen voor zo’n €20.

  Het verschil met huismerk padelballen

  Laten we voorop stellen dat er in principe niets mis is met goedkope padelballen. Zeker beginners zullen hier wellicht weinig verschil van merken. Maar speel je regelmatig padel? Dan zal je vroeg of laat zelf het verschil ervaren op het gebied van:

  • Pluizen
  • Drukverlies
  • Stuiterhoogte na openen van het blik

  De druk van de bal bepaalt grotendeels de impact op je racket (en daarmee de output van je slagen). Een juiste druk zorgt er ook voor dat de bal goed stuitert. En deze stuit wil je maximaliseren om je smashes het veld uit te slaan.

  De Padel Pro ballen bestaan volgens Dunlop uit een ‘exclusieve kern’ en hoogwaardig synthetisch vilt. In onderstaande foto is het verschil te zien tussen een Dunlop Padel Pro bal en een Decathlon-huismerk bal na twee keer spelen. Hierbij viel het ons vooral op dat de Dunlop-bal een stuk minder is gaan pluizen dan de goedkopere bal.

  Dunlop-pro-ballen-versus-goedkopere-ballen

  Conclusie: kopen of niet?

  Ben je op zoek naar duurzame padelballen met een optimale stuit? Dan zit je veilig met de Dunlop Padel Pro ballen. Een blik is gemiddeld slechts €1 tot €1,50 duurder dan huismerk-ballen. En voor deze extra euro speel je met een merkbaar betere bal.

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]