Head Graphene 360+ Delta Tour review: een explosief en veelzijdig racket

  Explosief. Dat is het juiste woord waarmee de Head Graphene 360+ Delta Tour het beste te omschrijven is. Maar dit racket is anders dan de meeste ‘powerrackets’. Het is namelijk een relatief licht racket, waarmee je niet inlevert op de wendbaarheid.

  In 2021 en 2022 heeft Head meerdere padelrackets uitgebracht binnen de ‘Graphene’ en ‘Delta’ lijn. Met de 360+ Delta Tour richt Head zich op de gevorderde speler, die op zoek is naar meer kracht in zijn spel.

  Mag dit model zich mengen in onze selectie van favoriete padelrackets? We namen het racket mee naar de baan voor een uitvoerige test.

  Voor wie is dit racket geschikt?

  De Head Graphene 360+ Delta Tour is het meest geschikt voor gevorderde spelers. En dan met name voor spelers die op zoek zijn naar meer kracht in hun spel. Het racket heeft een diamantvorm, welke populair zijn onder aanvallende spelers.

  Het meeste gewicht zit merkbaar in de kop van het racket. Dit stelt je in staat om meer kracht mee te geven bij het slaan van (bijvoorbeeld) smashes.

  Met een gewicht van 360 gram heeft Head echter niet alle technische en verdedigende spelers uitgesloten. Door het relatief lage gewicht is het racket wendbaar, waarmee je flexibiliteit in je spel behoud.

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]

  Plus- en minpunten

  PluspuntenMinpunten
  + Hoogwaardige afwerking Uitdagend voor beginnende spelers
  + Goede prijs-kwaliteitverhouding
  + Hoge balans voor harde smashes
  + Licht van gewicht voor een aanvallend racket

  Type schuim

  De kern van het racket bestaat uit power foam. Zoals de naam al prijsgeeft, is dit foam speciaal ontworpen voor krachtige slagen.

  De Graphene 360+ technologie combineert optimale energie overdracht met innovatieve spiraalvezels voor flexibiliteit en een zuivere sweet spot. Graphene (oftewel grafeen) is een type carbon.

  Head-Graphene-360+-Delta-Tour-power-holes

  Grafeen is extreem dun en licht van gewicht, maar tegelijkertijd erg stevig. Rackets van dit materiaal zijn hard, waardoor de ballen met veel kracht van het racket schieten.

  Daarnaast is het racket uitgerust met zogeheten ‘Smart Bridge’ technologie. Volgens Head geeft dit het racket – in combinatie met het aangepaste frame – extra precisie tijdens het spelen.

  Het gewicht

  De Head Graphene 360+ Delta Tour weegt 360 gram. Dit is licht tot gemiddeld in vergelijking met andere padel rackets. Over het algemeen geldt; hoe zwaarder een racket, des te meer je inlevert op wendbaarheid. En hoe lichter het racket is, des te meer je inlevert op kracht.

  Hiermee onderscheidt dit racket zich ten opzichte van andere power rackets. Met een prima hanteerbaar gewicht van 360 gram én hard power foam heb je met de 360+ Delta Tour een zeer gevarieerd racket.

  In onderstaande tabel zie je de algemene richtlijnen voor het gewicht van een padelracket, in combinatie met het lichaamsgewicht van een vrouw en man:

  GeslachtLichaamsgewichtGewicht racket
  Mannen50-70 kg360-365 gram
  Mannen70-80 kg365-375 gram
  Mannen> 80 kg380-390 gram
  Vrouwen40-60 kg340-355 gram
  Vrouwen60-70 kg360-365 gram
  Vrouwen> 70 kg370-375 gram

  Op basis van deze tabel zouden we moeten stellen dat dit racket het meest geschikt is voor: 

  – Mannen met een lichaamsgewicht tot 70 kg
  – Vrouwen met een lichaamsgewicht van 60-70 kg

  Houd er rekening mee dat dit gemiddelden zijn en niet voor iedereen hoeft te gelden.

  De vorm

  [metaslider id=”1117″]

  Een vlugge blik op de Head Graphene 360+ Delta Tour laat direct de diamantvorm zien. Diamantvormige rackets hebben een kleinere sweet spot dan ronde rackets. 

  Dit wil zeggen dat je als beginnende speler mogelijk meer baat hebt bij een rond racket. Waarom? Omdat een ruit- (of diamant)vormig racket niet erg vergevingsgezind is wanneer je de bal buiten de sweet spot raakt. Hierdoor kan het schot soms anders uitpakken dan je verwacht had.

  Maar, ben je een aanvallende speler met een goede techniek en op zoek naar maximale power in je volleys en smashes? Dan is de Head Graphene 360+ Delta Tour een interessante keuze voor jou.

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]

  De balans

  Houd je het racket vast, dan merk je direct dat het meeste gewicht in de kop van het racket zit. In de padelwereld staat dit beter bekend als een hoge balans.

  Een hoge balans is favoriet bij spelers die meer kracht in hun spel zoeken. Door de gewichtsverdeling kun je met dit type racket goed gebruikmaken van de hefboom.

  Tijdens onze test hebben we veel geoefend met smashes, om het maximale uit dit racket te halen. We kunnen dan ook niet anders dan concluderen dat het Head gelukt is om de aanvallende speler tevreden te stellen met de Graphene 360+ Delta Tour.

  De sweet spot

  Een hoge balans gaat vaak gepaard met een kleine sweet spot, bovenin het racket.

  In het kort: de sweet spot is de plaats op het racket waar je de bal het beste kunt raken. Raak je de bal op de sweet spot, dan krijgt deze de meeste vaart mee.

  Head-Graphene-360+-Delta-Tour-sweet-spot

  De Head Delta Tour heeft (in vergelijking met een rond padel racket) een kleine sweet spot, waarmee dit racket voor minder ervaren spelers lastiger te hanteren kan zijn. Je moet tijdens je spel immers letten op waar de bal het racket raakt.

  Alle specificaties

  Head Graphene 360+ Delta TourSpecs
  NiveauGevorderd
  VormDiamant
  HardheidHard
  BalansHoog
  Type schuimPower foam
  Gewicht360 gram
  LeeftijdVolwassenen
  ToplaagGlasvezel
  PolsbandJa

  Head Graphene 360+ Delta Tour vs. Head Graphene 360+ Alpha Elite

  De Graphene 360+ Delta Tour wordt vaak vergeleken met de Head Graphene 360+ Alpha Elite. Dit zijn de belangrijkste verschillen als het aankomt op de specificaties:

  Head Graphene 360+ Delta TourHead Graphene 360+ Alpha Elite
  NiveauGevorderdGevorderd
  VormDiamantDruppel
  HardheidHardMedium
  BalansHoogMidden
  Type schuimPower foamPower foam

  Het eindoordeel

  Het moment van de waarheid: is de Head Graphene 360+ Delta Tour het geld waard of niet? We zijn zeer tevreden over onze test met dit racket. 

  De combinatie van kracht én flexibiliteit maakt dit racket een interessante keuze. En dat voor een zeer schappelijke prijs. Hierdoor beoordelen we dit racket met een keurige 8 op een schaal van 10.

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]