Wilson Blade Team Padel review: veel kracht voor een mooie prijs

  Wilson is al jaren een gevestigde naam binnen de racketsport. In 2021 bracht het Amerikaanse merk de Blade Team Padel (V2) op de markt. Met dit racket richt Wilson zich op de gevorderde speler.

  Enige tijd na de release werd dit racket geroemd om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Met een prijskaartje rond de €100 is dit racket gemiddeld genomen goedkoper dan veel andere A-merk rackets.

  Genoeg reden om dit racket mee te nemen naar de padelbaan voor een uitvoerige test. Lees hier of de Wilson Blade Team Padel voor jou een goede keuze is.

  Voor wie is dit racket geschikt?

  De Blade Team Padel is geschikt voor ervaren beginners tot gevorderde spelers. Dit heeft voornamelijk te maken met het gewicht en de gewichtsverdeling van het racket.

  Heb je het racket vast, dan merk je duidelijk dat het meeste gewicht in de bovenkant van het racket zit. Hierdoor zit de sweet spot (het gedeelte waar je de bal het beste kunt raken) bovenin de kop.

  Dit kan het voor beginners lastig maken om de bal goed te raken. Voor ervaren, aanvallende, spelers kan dit juist in het voordeel werken. Met het meeste gewicht in de bovenkant van het racket kun je hierdoor bijvoorbeeld harde smashes spelen.

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]

  Plus- en minpunten

  PluspuntenMinpunten
  + Een fijne grip Polsband is niet verstelbaar
  + Goed voor krachtige slagen
  + Met een hoge balans zeer geschikt voor smashes
  + Opvallend uiterlijk en beschikbaar in twee kleuren

  Type schuim

  De kern van het racket is gemaakt van Eva-schuim. Wanneer je de bal raakt merk je duidelijk dat het schuim de impact op het racket dempt. Is dit handig? Ja. En wel om het feit dat je hierdoor minder trillingen in je arm voelt wanneer je een (harde) bal gespeeld krijgt.

  [metaslider id=”1092″]

  We kunnen niet anders dan stellen dat de Blade Team hiermee positief verrast. Veel andere padelrackets in deze prijsklasse voelen namelijk een stuk ‘goedkoper’ aan en zorgen voor meer trillingen.

  Het gewicht

  Met een gewicht van 370 gram is de Wilson Blade Team iets zwaarder dan gemiddeld. Bij het spelen merkten we hier in verhouding tot lichtere rackets echter weinig negatiefs van. 

  Wilson-Blade-Team-gewicht

  Maar het kan voor sommigen betekenen dat je door het extra gewicht wat inlevert op wendbaarheid. In onderstaande tabel zie je de algemene richtlijnen voor het gewicht van een padelracket, in combinatie met het lichaamsgewicht van een vrouw en man:

  GeslachtLichaamsgewichtGewicht racket
  Mannen50-70 kg360-365 gram
  Mannen70-80 kg365-375 gram
  Mannen> 80 kg380-390 gram
  Vrouwen40-60 kg340-355 gram
  Vrouwen60-70 kg360-365 gram
  Vrouwen> 70 kg370-375 gram

  Op basis van deze tabel zouden we moeten stellen dat dit racket het meest geschikt is voor: 

  – Vrouwen met een lichaamsgewicht 70+
  – Mannen met een lichaamsgewicht van 70-80 kg

  Houd er rekening mee dat dit gemiddelden zijn en niet voor iedereen hoeft te gelden.

  De vorm

  Padel rackets zijn qua vorm in drie verschillende groepen in te delen:

  • Ronde rackets
  • Ruitvormige rackets
  • Druppel- (of traan)vormige rackets

  Het Blade Team racket heeft een druppelvorm. Dit betekent dat de sweet spot iets verschoven is naar boven, voor meer kracht in je slagen.

  Alle nieuwe Wilson padel rackets beschikken over Sharp Hole Technologie. Deze technologie rust op de speciale manier van het boren van de gaten in het blad. Dit geeft je meer controle over de richting en impact van de bal. 

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]

  De balans

  De Wilson Blade Team V2 heeft een hoge balans. Dit wil zeggen dat het meeste gewicht van het racket in de kop zit. Vooral spelers met een aanvallende speelstijl doen hier hun voordeel mee. Zo kun je bijvoorbeeld extra kracht meegeven aan je smash of bandeja.

  [metaslider id=”1095″]

  De kracht van het racket vinden we geweldig, alleen lever je door het gewicht en de balans wel wat in op de wend- en hanteerbaarheid.

  De polsband

  Hoewel dit misschien erg kan verschillen per persoon, konden we het niet laten om dit (min)punt te benoemen. De polsband. Het gebeurt niet snel dat je racket uit je hand vliegt. Maar het geeft tóch een fijn gevoel als je weet dat de polsband strak om je pols zit.

  De polsband van dit racket is niet verstelbaar, wat wil zeggen dat je deze niet kunt aantrekken. Wel moet benoemd worden dat het touwtje van fijn, zacht, materiaal is. Hierdoor irriteert deze niet wanneer je transpireert tijdens het spelen.

  Alle specificaties

  Wilson Blade Team PadelSpecs
  NiveauErvaren spelers
  VormDruppel
  HardheidLaag
  BalansMidden
  Type schuimKernschuim
  Gewicht370 gram
  LeeftijdVolwassenen
  ToplaagGlasvezel
  PolsbandJa

  Het eindoordeel

  Het moment van de waarheid: is de Wilson Blade Team Padel (V2) een goede keuze? Ja, voor de ervaren beginner tot gevorderde speler is dit een interessant en degelijk racket. Zeker gezien de aantrekkelijke prijs.

  Begin je net met padel en zoek je vooral een racket waarmee je weinig fouten maakt? Neem dan eens een kijkje bij alle ronde padel rackets.

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]