Wilson Pro Staff LT V2 review: kwaliteit tot in de puntjes

  De Wilson Pro Staff LT V2 combineert een strakke look met een verbluffende performance. Dit racket bevindt zich prijstechnisch gezien in een iets hoger segment. Maar daar krijg je een hoop voor terug, zo bleek tijdens onze review.

  Zoals bij iedere review hebben we ook de Pro Staff LT V2 weer kritisch aan de tand gevoeld. Hoe brengt dit racket zich ervan af op de baan? En voor wie is het geschikt? We nemen je mee in onze test.

  Voor wie is dit racket geschikt?

  De Wilson Pro Staff LT V2 is een verfijnd racket voor de beginnende tot gevorderde speler. Het lichte gewicht maakt het racket erg wendbaar tijdens het spelen. 

  Hiermee is de Pro Staff extra geschikt voor spelers die op zoek zijn naar snelheid en controle in hun spel, of de pols zo min mogelijk willen belasten. 

  Het ruwe profiel op het blad bevordert het slaan van effectballen. Dit maakt het racket voor de technische speler een interessant wapen.

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]

  Plus- en minpunten

  PluspuntenMinpunten
  + Ruw profiel voor strakke effectballen Mogelijk te licht voor puur aanvallende spelers
  + Voelt aan als een betrouwbaar racket
  + Lichtgewicht: weegt slechts 355 gram
  + Verstevigde coating aan buitenkant van het frame

  Type schuim

  De kern van het racket bevat zwart Soft Eva Foam. Dit schuim staat bekend om zijn schokabsorberende vermogen, wat simpelweg betekent dat je niet elke bal voelt doortrillen in je arm. Een kenmerk wat we meteen noteerden als een van de pluspunten van dit racket.

  [metaslider id=”1168″]

  Onder professionals krijgen rackets met een kern van EVA-schuim vaak de voorkeur bij wedstrijden waar het tempo hoog ligt. Dit heeft voornamelijk te maken met de goede schokabsorptie en daarmee het speelcomfort van het racket.

  De bladstructuur

  Een van de dingen die opvalt wanneer je de Wilson Pro Staff LT van dichtbij ziet is het getextureerde oppervlak. Het volledige blad is bedekt met kleine ribbeltjes die samen een ruw profiel maken.

  Voor de technische tovenaars is dit een geheim wapen. Het ruwe oppervlak stelt je namelijk beter in staat om de bal met het racket ‘vast te grijpen’ en hier optimaal spin aan mee te geven. Je controleert de bal hiermee gemakkelijker dan met een racket met een glad oppervlak.

  Het gewicht

  Wilson-Pro-Staff-LT-frame

  Het racket voelt verbazingwekkend licht aan wanneer je het vast hebt. Waarom verbazingwekkend? Omdat de Wilson Pro Staff LT met het ruwe oppervlak een robuuste verschijning heeft, waardoor het racket automatisch zwaar oogt.

  Niets is minder waar. Met een gewicht van slechts 355 gram is dit het lichtste racket in de Pro Staff V2-lijn van Wilson. Dit maakt het racket wendbaar en zeer toegankelijk voor spelers met een gevoelige arm of schouder.

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]

  De balans

  Toen we het racket voor de eerste keer oppakten, was het even gissen waar de balans van het racket precies zat. Na een paar ballen gespeeld te hebben werd het duidelijk: de balans zit voornamelijk in de onderkant van het racket.

  Dit betekent dat het meeste gewicht in de onderkant van het racket zit. Dit staat beter bekend als een lage balans.

  Rackets met een lage balans bieden maximale controle. Maar spelers die graag harde smashes slaan missen in dit type racket mogelijk een stukje vermogen. 

  Ook dit gegeven maakt de Wilson Pro Staff meer geschikt voor beginnende tot gevorderde spelers dan de professionele speler.

  Het grote voordeel van een lage balans is de lichte belasting op de pols. Hoe hoger de balans, hoe meer het gewicht aan de pols trekt. Omdat het gewicht nu merkbaar bij het handvat zit, heb je het idee dat je het racket stevig vast hebt, zonder dat dit veel moeite kost.

  De vorm

  Wilson-Pro-Staff-LT-racket

  Eén blik op de Wilson Pro Staff LT V2 laat direct een ronde vorm zien. Ronde rackets hebben een grote sweet spot en worden vaak gezien als een mooi allround racket.

  Spelers die zich graag concentreren op het spel in plaats van op het slaan van de bal gaan veel plezier hebben van dit racket. Waarom? Omdat deze Wilson erg vergevingsgezind is. 

  Dit wil zeggen dat je de bal praktisch overal op het racket kunt raken en deze nog steeds genoeg vaart meekrijgt. Zo kun jij je focussen op het tactische spel, zonder teveel aandacht te hoeven besteden aan je racket.

  De sweet spot

  Sla je de bal, dan merk je dat deze heel gemakkelijk van het racket stuitert. Waar je de bal ook raakt. Dit heeft alles te maken met de grote sweet spot van de Pro Staff LT V2.

  Hoewel dit racket vaak wordt weggezet als ‘professioneel racket’, vinden wij het juist meer geschikt voor de beginnende tot gevorderde speler. En dit heeft alles te maken met zijn eigenschappen, zoals de sweet spot.

  Het racket heeft een ronde vorm en daarmee een grote sweet spot. In het kort: de sweet spot is de plek op het racket waar je de bal het beste kunt raken. 

  Raak je de bal op de sweet spot, dan krijgt deze de meeste vaart mee. De grote sweet spot van de Pro Staff maakt het dus makkelijk om een bal goed te raken. En juist dit ‘gemak’ maakt dat wij dit racket prima geschikt vinden voor beginners.

  De grip en polsband

  Tijdens een intensieve wedstrijd verlies je vocht, wat ervoor kan zorgen dat het racket door je hand glibbert. Een stevige grip en polsband nemen deze zorgen voor je weg. Wilson heeft hier bij de Pro Staff LT extra aandacht aan besteedt. De grip bestaat uit een fijne mix van zachtheid en comfort met extra vochtopname door microperforaties op het oppervlak. Ook hier komt de kwaliteit van het racket weer naar voren. 

  Bij rackets in een lagere prijsklasse merk je vaak dat de grip na enige tijd begint af te brokkelen, of niet lekker in de hand ligt wanneer deze nat wordt. De polsband is het laatste detail wat dit racket helemaal afmaakt voor ons. Dit bandje is verstelbaar, waarmee je deze kunt aantrekken totdat deze strak om de pols zit. Tijdens het spelen geeft je dit een extra gevoel van controle en je bent er zeker van dat het racket niet uit je hand vliegt. En dat is wel zo prettig.

  Alle specificaties

  Wilson Pro Staff LT V2Specs
  NiveauBeginner – gevorderd
  VormRond
  HardheidZacht
  BalansLaag
  Type schuimSoft Eva
  Gewicht355 gram
  LeeftijdVolwassenen
  ToplaagPolyglass
  PolsbandJa, verstelbaar

  Het eindoordeel

  Het moment van de waarheid: raden wij de Wilson Pro Staff LT V2 aan? Een volmodige ‘ja’, voor beginnende tot gevorderde spelers. Het racket straalt in ieder aspect kwaliteit uit; van de polsband tot het frame. Met een gewicht van slechts 355 gram is dit racket daarnaast voor een breed publiek geschikt.

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]