Bullpadel Kitter review: een toegankelijk racket voor beginners

  Ben je een beginnende padelspeler, op zoek naar een racket en wil je niet teveel geld uitgeven? Say no more

  De Bullpadel Kitter is gemaakt voor spelers van beginnend tot gemiddeld niveau, die hun techniek willen verbeteren. Waar sommige rackets voor maximale kracht ontworpen zijn, is dit racket ontwikkeld met het oog op precisie en controle.

  Wat mag je van dit racket verwachten? We namen de Bullpadel Kitter mee naar de padelbaan voor een uitvoerige test. Dit zijn onze bevindingen.

  Plus- en minpunten

  PluspuntenMinpunten
  + Licht van gewicht– Mogelijk niet uitdagend voor ervaren spelers
  + Vergevingsgezind door de brede sweet spot
  + Goede prijs-kwaliteitverhouding

  Voor wie is dit racket geschikt?

  De Bullpadel Kitter is ontworpen voor halfgevorderde spelers die hun techniek willen verbeteren en goede controle willen hebben over hun spel.

  Het racket is makkelijk en comfortabel in gebruik dankzij het lichte gewicht. De resistente materialen in dit racket, zoals de Soft Eva kern en het carbonframe, zorgen voor een maximale output bij elke slag.

  Het ontwerp

  Bullpadel-Kitter-review

  De Bullpadel Kitter is in twee kleuren beschikbaar. Het model in deze review is opgebouwd uit een grijze coating met zilveren en lichtblauwe tinten.

  Hoewel de kleur weinig toevoegt aan je spel, willen we allemaal stiekem met een mooi racket spelen. En dat zit bij de Kitter wel goed.

  De vorm

  Het racket heeft een duidelijke druppelvorm. Kenmerkend aan deze vorm is de brede sweet spot en een hoge balans. Door de grote sweet spot kun je zelfs de meest misplaatste ballen onder controle houden.

  Ondanks dat de Kitter een ‘controleracket’ is, merkten we bij onze tests op dat het racket onder andere ook goed presteert bij het slaan van een stevige volley.

  De schokbestendigheid

  Voor het ontwerp van het frame heeft het Spaanse Bullpadel gekozen voor koolstofvezel. Hierdoor is het racket goed bestand tegen schokken. De toplaag bestaat uit glasvezel, wat een comfortabel gevoel heeft bij het slaan.

  Een goede schokbestendigheid (oftewel een resistent racket) zorgt ervoor dat je minder trillingen in je arm voelt, bij het verdedigen van een harde bal. 

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]

  Soft Eva schuim

  De kern van het racket bestaat uit Soft Eva schuim dat zorgt voor een goede balafgifte en comfort tijdens het slaan.

  Bullpadel-Kitter-schuim

  Dit type schuim kenmerkt zich door de zachte balimpact. Maar laat je niet in de war brengen; dit schuim laat ook zeker krachtige slagen toe. De Bullpadel Kitter heeft hiermee een goede balans tussen kracht en een gecontroleerde output.

  De balans

  Ben je aan het oriënteren voor een nieuw padel racket, dan kom je niet om de balans heen. De balans geeft aan waar het meeste gewicht van het racket verdeeld is. 

  Zo heeft een racket met een hoge balans het meeste gewicht in de kop van het racket zitten, waar dit bij een lage balans juist andersom is.

  De Bullpadel Kitter heeft een hoge balans die het makkelijker maakt om krachtigere slagen te slaan. Aangezien het gewicht geconcentreerd is in de kop van het racket (ook wel ‘kopzwaar’ genoemd), werkt dit als een hefboom. Je gebruikt zo het gewicht van het racket om extra snelheid aan de bal mee te geven.

  De toplaag

  Voor de toplaag heeft Bullpadel gebruik gemaakt van glasvezel. De toplaag is egaal. Dit betekent dat je wat meer moeite kan hebben om goede spin mee te geven aan de bal. 

  Bullpadel-Kitter-materiaal

  Hoe meer structuur het racket heeft, hoe makkelijker het is om grip op de bal te pakken en hier effect aan te geven. Wel moeten we hier aan toevoegen dat je daar als beginner weinig van zult merken.

  Het gewicht

  De Kitter is met een gewicht van 360-370 gram lichter dan het gemiddelde racket. Hoewel het racket licht van gewicht is, kan deze zwaarder aanvoelen dan een racket met hetzelfde gewicht en een lage balans. Dit heeft alles te maken met de verdeling van het gewicht.

  Je kunt dit vergelijken met een hamer. Een hamer heeft al het gewicht in de kop zitten. Houd je deze aan de onderkant vast, dan voelt dit zwaarder aan dan wanneer je deze aan de kop vasthoudt. Dit principe geldt ook voor de Bullpadel Kitter.

  Bullpadel Kitter vs. Bullpadel K2 Power 21

  Bullpadel heeft voor elk type speler een geschikt racket. Zo richt de Kitter zich meer op de beginner die op zoek is naar een stabiel racket, waar de Bullpadel K2 Power geschikt is voor spelers met een aanvallende speelstijl. Dit zijn de belangrijkste overeenkomsten en verschillen:

  Bullpadel KitterBullpadel K2 Power 21
  NiveauBeginner / GevorderdBeginner / Gevorderd
  VormDruppelDiamant
  HardheidZachtZacht
  BalansHoogHoog
  Type schuimSoft EvaSoft Eva

  Lees ook: Bullpadel K2 Power review

  Technische specificaties

  Bullpadel KitterSpecs
  NiveauBeginner / Gevorderd
  VormDruppel
  HardheidZacht
  BalansHoog
  Type schuimSoft Eva
  Gewicht365 gram
  LeeftijdVolwassenen
  ToplaagGlasvezel
  PolsbandJa

  Het eindoordeel

  De Bullpadel Kitter is een aanrader voor de beginnende tot gevorderde speler die wilt werken aan zijn techniek. In verhouding tot andere rackets is de Bullpadel Kitter zeer toegankelijk als we het hebben over de prijs. Is de prijs een belangrijke overweging in je keuze, dan kunnen we dit racket zeker aanraden.

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]