Kuikma PR 990 Power Hard review: hét budget-racket voor de aanvallende speler

  Klaar voor de aanval? Dit is er een voor de agressieve speler. Niet alleen het uiterlijk van het racket ziet er bruut uit. Ook het spel met het racket liegt er niet om.

  De Kuikma PR 990 Hard is een indrukwekkend racket in het middensegment. Kuikma is een van de huismerken van Decathlon. Deze lijn sportartikelen heeft het Franse bedrijf gericht op de ervaren en professionele spelers.

  De PR 990 Hard is met zijn diamantvorm een uitdagend racket om mee te spelen. Uitdagend genoeg om aan een grondige review te onderwerpen. We nemen je mee.

  Voor wie is dit racket geschikt?

  De gevorderde tot professionele speler met een aanvallende speelstijl kan zijn hart ophalen met dit racket. Zoals de naam al prijsgeeft; de Kuikma PR 990 Power Hard is perfect voor een agressieve, harde, speelstijl.

  Door de hoge balans en sweet spot in de kop van het racket is de PR 990 voor de beginner een tikkeltje uitdagend.

  Een onmiskenbare diamantvorm

  Kuikma-PR-990-Power-Hard-racket-bal

  We kennen drie verschillende vormen voor padel rackets. Zo is er de ronde-, diamant-, en druppelvorm. Elke vorm heeft zijn eigen kenmerken.

  De Kuikma PR 990 Hard creëert door de diamantvorm maximale power en goede efficiëntie bij zijn slagen. De sweet spot zit hoog in het racket. Raak je de bal op de juiste plek, dan genereert dit extra power in je slagen.

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]

  Een hoge balans

  De balans van een padel racket geeft het punt aan waar het meeste gewicht geconcentreerd is. Een hoge balans betekent dus dat het meeste gewicht van het racket bovenin zit.

  Door de hefboomwerking kun je met een racket met een hoge balans meer kracht meegeven aan je slagen. Let wel op: dit geldt enkel als je de bal op de juiste plek raakt. Dit noemen we ook wel de sweet spot.

  Raak je een bal buiten de sweet spot en merk je dat je hierdoor een beduidend mindere slag slaat? Dan zeggen we ook wel dat het racket minder ‘vergevingsgezind’ is. We kunnen wel zeggen dat dit het geval is bij de Kuikma PR 990 Hard.

  Een goede klap met de sweet spot laat je een enorme kracht genereren. Maar, raak je de bal buiten dit vlak, dan merk je dit direct. Mede om deze reden is een rond racket meer vergevingsgezind voor beginners, omdat dit type een grotere sweet spot heeft.

  Black Eva schuim

  [metaslider id=”641″]

  De PR 990 beschikt over zogenoemd Black Eva schuim. Black Eva is het schuim met de hoogste dichtheid. Het voelt harder aan dan zacht schuim, maar neemt de absorberende eigenschappen niet weg. 

  Je ziet dit type schuim vaak terug in rackets die kracht bevorderen. Zo ook bij de Kuikma PR 990 Power Hard.

  De keuze van topspeler Maxi Sanchez

  Dit jaar is de Kuikma PR 990 Power Hard de racketkeuze van niemand minder dan Maxi Sánchez, topspeler van de World Padel Tour. Bekijk in onderstaande clip hoe dit racket de aanvallende speelstijl van Sánchez bevordert:

   

  12K-carbon toplaag

  Voor de toplaag heeft Decathlon gebruik gemaakt van 12K-carbon met High Modulus-carbonversteviging. 

  [metaslider id=”638″]

  Het blad heeft een 5mm ruitprofiel, verdeeld over de top van het blad tot aan 6 centimeter vanaf de onderkant. Dit profiel bevordert de precisie van al je padel slagen en laat je extra spin aan de bal meegeven.

  Afmetingen en gewicht van het racket

  Het racket heeft een gemiddeld gewicht van 370-380 gram. De hoge balans maakt het racket topzwaar.

  Hoewel het racket niet zwaar is, kan hij zwaarder aanvoelen dan een racket met hetzelfde gewicht en een lage balans. Dit heeft alles te maken met de verdeling van het gewicht.

  Je kunt dit vergelijken met een hamer. Een hamer heeft al het gewicht in de kop zitten. Houd je deze aan de onderkant vast, dan voelt dit zwaarder aan dan wanneer je deze aan de kop vasthoudt. Dit principe geldt ook voor de PR 990 Power Hard.

  Het racket is 45 centimeter lang en 26 centimeter breed op het breedste punt.

  Een comfortabele polsband

  Het polsbandje van de Kuikma PR 990 Power hard is ‘luxe’. Waar de meeste rackets een simpel touwtje hebben, is de polsband van dit racket voorzien van een brede lus die om de pols gaat.

  De binnenkant van de lus is met zacht materiaal afgewerkt, waardoor deze niet gaat irriteren tijdens het zweten. Hoewel de polsband een klein detail is, ervaarden wij deze als een groot pluspunt. Je hebt het idee alsof je het racket nóg steviger vast hebt tijdens het spelen.

  Kuikma PR 990 Power Hard vs. Precision Soft

  [metaslider id=”743″]

  Decathlon heeft binnen de Kuikma-lijn voor elk type speler een geschikt racket. Zo richt de PR 990 Power Hard zich op de aanvallende speler, waar de PR 990 Precision Soft geschikt is voor spelers met een verfijnde speelstijl. Dit zijn de belangrijkste verschillen:

  Kuikma PR 990 Precision SoftKuikma PR 990 Power Hard
  NiveauBeginner / GevorderdGevorderd
  VormRondDiamant
  HardheidZachtHard
  BalansLaagHoog
  Type schuimSoft EvaBlack Eva

  Lees ook: Kuikma PR 990 Precision Soft review

  Technische specificaties

  Kuikma PR 990 Power HardSpecs
  NiveauGemiddeld / Hoog
  VormDiamant
  HardheidHard
  BalansHoog
  Type schuimBlackEva-schuim
  Gewicht375 gram
  LeeftijdVolwassenen
  ToplaagGlasvezel
  PolsbandJa

  Het eindoordeel

  De Kuikma PR 990 Power Hard is een aanrader voor de ervaren speler met een aanvallende speelstijl. De kwaliteit van het materiaal en het comfort bij het spelen maken de (beneden gemiddelde) prijs van dit racket het volledig waard.

  Ben je een beginner, op zoek naar je eerste racket? Dan raden we een meer vergevingsgezind racket aan, bij voorkeur met een ronde vorm.

  [content-egg module=Offer template=custom/compact]