Kuikma PR 990 Precision Soft review: een toegankelijk racket voor een goede prijs

Klaar om je effectballen naar het volgende niveau te brengen? Dit is er een voor de speler met een verfijnde speelstijl.

De PR 990 Precision Soft is indrukwekkend te noemen voor een racket in het middensegment. Kuikma is een van de huismerken van Decathlon. Deze lijn sportartikelen heeft het Franse bedrijf gericht op de ervaren en professionele spelers.

Voor wie is dit racket geschikt en waarom zou je dit racket moeten kopen? We nemen je mee in onze review.

Plus- en minpunten

PluspuntenMinpunten
+ Grote sweet spot– Minder geschikt voor spelers met een agressieve speelstijl
+ Geschikt voor zowel beginners als gevorderden
+ Makkelijk in gebruik door lage balans

Voor wie is dit racket geschikt?

Kuikma-PR-990-Precision-Soft-racket

De beginnende tot gevorderde speler met een verfijnde speelstijl kan zijn hart ophalen met de PR 990 Precision Soft. Zoals de naam al prijsgeeft; dit racket is perfect voor een gecontroleerde speelstijl.

Door de lage balans en grote sweet spot is de PR 990 voor zowel beginners als gevorderden een geschikte keuze.

Een toegankelijke ronde vorm

Een padel racket kan drie verschillende vormen hebben. Zo is er het ronde-, diamante-, en druppelvormige racket. Elke type heeft zijn eigen kenmerken.

De Kuikma PR 990 Soft is door de ronde vorm erg vergevingsgezind. En dit merk je bij het spelen. 

Wat betekent dit? Een vergevingsgezind racket wil zeggen dat je een bal nog steeds met goede kracht kunt slaan wanneer je deze buiten de sweet spot raakt. Dit is anders bij een diamantvormig racket, waarbij de sweet spot een stuk kleiner is en hoog in het racket zit.

[content-egg module=Offer template=custom/compact]

Een lage balans

De balans van een padel racket geeft het punt aan waar het meeste gewicht geconcentreerd is. Een lage balans betekent dat het meeste gewicht richting de handgreep verdeeld is.

Door de hefboomwerking kun je met een racket met een lage balans meer controle uitoefenen over al je padel slagen. In combinatie met de grote sweet spot van dit racket kun je elk schot met maximale precisie sturen.

Het frame bestaat uit twee buizen van glasvezel. Dit zorgt voor een maximale stijfheid, kracht en stabiliteit.

Soft Eva schuim

[metaslider id=”740″]

De PR 990 Precision Soft beschikt over zogenoemd Soft Eva schuim. Dit is het meest gebruikte schuim in padel rackets. 

Soft Eva schuim kenmerkt zich door de zachte balimpact. Maar laat je niet in de war brengen; dit schuim laat ook zeker krachtige slagen toe. Met dit schuim heb je een goede balans tussen kracht en een gecontroleerde output.

Ruw profiel op het blad

Voor de toplaag heeft Decathlon gebruik gemaakt van 12K-carbon met High Modulus-carbonversteviging. 

Het blad heeft een 5mm ruitprofiel, verdeeld over de top van het blad tot 6 centimeter vanaf de onderkant. Dit profiel bevordert de precisie van je slagen en laat je extra effect aan de bal meegeven.

Afmetingen en gewicht van het racket

Het racket is met een gewicht van 365-375 gram iets lichter dan het gemiddelde padel racket. Door de lage balans en het gewicht in de handgreep oefent het racket geen grote druk uit op de pols. 

Hierdoor heb je met de PR 990 Precision Soft (bij intensief gebruik) minder kans op polsblessures dan een kopzwaar racket.

Het racket is 45 centimeter lang en 26 centimeter breed, op het breedste punt. De gaten in het racket zijn van verschillende groottes, variërend van 1 tot 1,2 centimeter. Deze techniek zorgt voor een nog grotere sweet spot van het racket.

Een stevige polsband

De polsband van de Kuikma PR 990 Precision Soft is luxe te noemen. Waar de meeste padel rackets voorzien zijn van een dun touwtje, is de polsband van dit racket voorzien van een brede lus.

Kuikma-PR-990-Precision-Soft-polsband

De binnenkant van de lus is met zacht badstof-achtig materiaal afgewerkt, waardoor deze niet irriteert tijdens het spelen.

Je kunt de band stevig aantrekken, waardoor je het gevoel hebt dat je het racket stevig vast hebt. Ook tijdens het spelen van een pittige rally blijft de band goed vastzitten.

Kuikma PR 990 Precision Soft vs. Power Hard

[metaslider id=”743″]

Decathlon heeft binnen de Kuikma-lijn voor elk type speler een geschikt racket. Zo richt de PR 990 Precision Soft zich meer op de speler met een verfijnde speelstijl, waar de PR 990 Power Hard geschikt is voor de gevorderde, aanvallende speler. Dit zijn de belangrijkste verschillen:

Kuikma PR 990 Precision SoftKuikma PR 990 Power Hard
NiveauBeginner / GevorderdGevorderd
VormRondDiamant
HardheidZachtHard
BalansLaagHoog
Type schuimSoft EvaBlack Eva

Lees ook: Kuikma PR 990 Power Hard review

Technische specificaties

Kuikma PR 990 Power HardSpecs
NiveauBeginner / Gevorderd
VormRond
HardheidZacht
BalansLaag
Type schuimSoft Eva
Gewicht365-375 gram
LeeftijdVolwassenen
ToplaagGlasvezel
PolsbandJa

Het eindoordeel

De Kuikma PR 990 Precision Soft is een aanrader voor de beginnende tot meer gevorderde speler met een verfijnde speelstijl. De kwaliteit van het materiaal en het comfort bij het spelen maken de aanschaf van dit (zeer schappelijk geprijsde) racket meer dan waard.

[content-egg module=Offer template=custom/compact]